En Reise Med Gulliver (barneforestilling)


Mange av dere kjenner sikkert historien om Gullivers reiser, men dere kjenner nok ikke til de to eventyrlystne musikerne Bjarte og Peter!

Det de fleste ikke vet er at Bjarte og Peter faktisk var med på noen av reisene til den kjente romanfiguren Lemuel Gulliver! De to fiolinistene krydrer fortellingen fra reisene med ukjent innsideinformasjon, og vi får oppleve både dramatikk, kjærlighet og sorg. Vakkert og virtuost, med glimt i øyet, innbundet med tidsriktig musikk, gjenforteller de sin versjon av historien om Gullivers reiser.

Visste du at mye av musikken Bjarte og Peter spiller kalles barokkmusikk og at en av komponistene i denne musikkepoken het Georg Philipp Telemann. Telemann hadde nok også lest historien om Gullivers reiser, og ble så inspiret av historien at han komponerte musikk og kalte den for Gulliversuite.

I tillegg til å vite noe vi andre ikke vet, spiller Bjarte og Peter nesten 300 år gammel musikk på tarmstrenger? Høres det ut som et umulig prosjekt? Kommer du på konserten får du høre selv!

Musikkforestillingen ”En reise med Gulliver” er basert på de kjente fortellingene om Gullivers reiser av Jonathan Swift fra 1726.

Line-up:

Bjarte Eike (NO): violin
Peter Spissky (SK): violin

directed by Aslak Moe